donderdag, 13 januari 2022

Programma De Speelplaats 2022

 

De Speelplaats 2022 luisterconcerten in de vernieuwde Harmoniezaal

Lees verder...
 

donderdag, 17 maart 2022

Gerry Colvin Band(GB)

 
Gerry Colvin Band(GB)

Gerry Colvin is een unieke singer-songwriter met een prachtige podiumpresentatie. Hij woont in de geboorteplaats van Shakespeare, Stratford- upon- Avon in Engeland. Hilarisch zijn z'n non-verbale expressie en zijn humor in songteksten en aankondigingen. In de 90-er jaren werkte hij samen met Alison Moyet in Nashville. Hij stond op grote festivals, speelde met Status Quo in de Royal Albert Hall en werkte samen met zeer bekende producers. In 2015 trad hij op bij de Speelplaats met zijn band Colvin Quarmby, in 2017 met de Gerry Colvin Band. Steeds zette hij de zaal helemaal op zijn kop. Hij heeft al enkele jaren een nieuwe viermansband, maar de uitstraling is hetzelfde. Hij was een van de favorieten van John Peel, die veel van zijn skiffle-cowpunk band Terry & Gerry draaide. Zijn muziek valt het beste te omschrijven met “a fusion of Soul, R & B and Folk-Country”. En je bent gewaarschuwd, je krijgt een super-enthousiaste Gerry Colvin én altijd in de 6e versnelling!

https://www.youtube.com/watch?v=WjEvzKyOlQY

Lees verder...
 
Sara McQuaid (SPA/IER/USA/GB) VERPLAATST NAAR 2023

Vaak wordt beschreven dat ze een Iers/Amerikaanse zangeres is, maar ze werd geboren in Spanje, uit een Spaanse vader en een Amerikaanse moeder. Haar ouders verhuisden naar Amerika en daar ontwikkelde ze de liefde voor folkmuziek. Ze verhuisde in 1994 naar Ierland. Momenteel woont ze in Engeland, bijna op Land’s End. De Ierse, Engelse en Amerikaanse folkmuziek zijn haar inspiratiebronnen, maar ook andere elementen en culturen worden in haar muziek meegenomen.

In 2017 ontving ze in Ierland de “Lifetime Achievement Award” (eerder gewonnen door Davey Graham, John Renbourn, John Martyn, Martin Simpson, Pierre Bensusan and Martin Carthy).

Sarah’s vijfde album “If We Dig Any Deeper It Could Get Dangerous”is geproduceerd door folklegende Michael Chapman. “

In 2020, toen haar Lentetour afgelast werd vanwege corona heeft ze na een crowdfunding actie de St. Buryan Sessies opgenomen; een volledig liveconcert in de middeleeuwse kerk van St. Buryall.

https://www.youtube.com/watch?v=89ZiVVUP0tw

Lees verder...
 

donderdag, 14 april 2022

Bruno Deneckere Trio(BEL)

 
Bruno Deneckere Trio(BEL)

Bruno Deneckere is een Belgische singer-songwriter die de frontman was van de rockgroep The Pink Flowers (1986-1995), een band die tot de ‘zes van Gent’ wordt gerekend (samen met onder andere Gorky.)

Na het uiteenvallen van The Pink Flowers speelde hij een tijd samen met Lieven Tavernier. In 2004 maakte hij een tournee met een hommage aan Nick Drake. In 2013 speelde hij veel met Nils de Caster. Samen brachten zij het album Live uit.

Met Brunowords waagt Deneckere zich ook aan het tekenen van speelse cartoons. In 2013 opende hij zijn eerste tentoonstelling 'the early years' .In 2017 stelde hij zijn eerste boek 'Talk Is Cheap' voor.

Deneckere brengt muziek die haar oorsprong vindt in country en Americana. In de covid periode nam hij min of meer gedwongen door de lockdown nieuwe songs op.

Bij het Speelplaatsconcert laat hij zich vergezellen door Ht Roberts ( Bas ) en Bart Vervaeck

(pedalsteel en elektrische gitaar ). Twee muzikanten die in België een grote reputatie hebben in de blues, roots en jazz scene.

Wordt verrast door de passionele songs van Bruno en duik mee in zijn muzikale wereld!

https://www.youtube.com/watch?v=-3uI0iO-Xso

Lees verder...