De Speelplaats 20 jaar!!

De Speelplaats 20 jaar!!

De Speelplaats 20 jaar!!

Wanneer

12 september 2024 - 22 mei 2025    
20:30 - 22:30

Waar

Harmoniezaal Tegelen
Posthuisstraat 30, Tegelen, Limburg, 5931 EN

Wij zijn er trots op ons programma van 20 jaar Speelplaats
te presenteren en hopen u bij de voorstellingen te ontmoeten.
Voor de mensen die alle concerten willen bezoeken  hebben we nu een extra korting voor alle 8 de voorstellingen voor de prijs van 90 euro (normaal €112). We stellen maximaal 50 kaarten beschikbaar, dus op=op. De reservering geldt als die via de normale reserveringsprocedure is verlopen en het bedrag is overgemaakt. Extra ingelaste concerten worden met korting aangeboden voor seizoenkaarthouders.
De kaart mag bij verhindering doorgegeven worden aan anderen (b.v. vrienden en bekenden). Te bestellen via f.schatorje@hetnet.nl

Programma 2024-2025

Donderdag 12 september 2024

Guy Verlinde & TheArtisans of Solace (BEL)
“Blues en Americana met de positieve kracht van muziek”
Guy Verlinde kennen we van zijn paden in de Bluesscene. Met zijn Artisans of Solace vermengt hij Blues met Americana. We kennen Guy als de energieke performer. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen, die prachtig muzikaal worden ingekleurd door The Artisans of Solace, en soms een swing die een hele zaal in beweging krijgt!
Mede mogelijk gemaakt door Get Together Tegelen

Donderdag 17 oktober 2024

Bert van den Bergh (NED)
De intimiteit van “The Songs Of Cohen”
Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971). Het programma dat Van den Bergh presenteert omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze (in het Engels) gespeeld en gezongen. De ziel van Cohen klinkt door in het programma. Bert doet dit op geheel eigen wijze, hij vertolkt Cohen, imiteert hem niet.

Donderdag 21 november 2024

Old Salt BEL/USA)
“Performance met pit, dynamiek en spontaniteit”
Old Salt haalt zijn invloeden uit de straten van New Orleans, de Appalachia Mountains, de folk revival in het noordoosten van de VS en vermengt deze met de vele klanken en tradities uit het oude Europa. Of het nu gaat om een street performance of een groot podium: Old Salt staat garant voor een Amerikaans-Europese Americana-folk sound met pit, dynamiek en spontaniteit. In 2022 verzorgden ze een swingende show, waarbij het publiek enthousiast van de stoelen kwam! Zorg ook in 2024 dat je erbij bent!

Donderdag 19 december 2024

Quatro Ventos (POR/NED)
“Wegmijmeren met warme Portugese klanken en smeuïge anekdotes”
Quatro Ventos speelt met elementen uit de Portugese populaire muziek, op de golven van swing , Franse chansons en “canzone italiana”, om onherroepelijk terecht te komen bij de Portugese blues: de fado. Quatro Ventos, een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, oftewel alle ‘quatro ventos’. Soms zelfs mooie bewerkingen van covers in een nieuw fado-jasje. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds 1996 de voorman van dit uitmuntende fado-ensemble, dat nu meer dan 25 jaar actief is.

Donderdag 6 februari 2025

Bart Jan Baartmans & Guests (NED)
“back to 20 years” (Ned & nog meer)
Bart Jan Baartmans heeft in de 20 jaar van de Speelplaats in diverse samenstellingen gespeeld. Bij dit mooie jubileum hebben we hem uitgedaagd een programma te maken waarin een aantal muzikanten waarmee hij bij de Speelplaats heeft gespeeld als gast uit te nodigen of gasten te ontvangen die ons weer verrassen. Op deze avond kunt u als bezoeker genieten van een vol podium, met vele wisselingen en bijzondere muzikale verrassingen!
Let op!! Deze avond starten we om 20.00 uur

Donderdag 27 Maart 2025

Brooks Williams & Aaron Catlow (USA/SCHOT)
“Blues, Folk en Bluegrass smelten samen in hun sound!”
Brooks Williams & Aaron Catlow brengen hun unieke stemmen met gitaar en viool. In een traditie met melodieën, die als roots- muziek verzameld kunnen worden. Blues, Folk, country komen samen in hun songs. Williams en Catlow ontmoetten elkaar een paar jaar geleden op tournee in Nederland. Later datzelfde jaar nodigde Williams Aaron uit om met hem te spelen op zijn 30thAnniversary-album, Work My Claim. Er was magie vanaf het begin.

Donderdag 17 april 2025

Ad VanderVeen Trio (NED)
“His songs and his singing carve their own niche in the canon of American song”
Ad VanderVeen zong en speelde al Americana voordat het woord uitgevonden was, Zijn songs hebben altijd elementen van rock, roots, folk en country in zich. Ad’s familie van moeders kant woont grotendeels in Canada en Ad heeft daar in zijn jeugd veel tijd doorgebracht.  Dat kwam de kennis en uitspraak van de Engelse taal met onvervalst Canadese tongval ten goede. De productiviteit van Ad VanderVeen is enorm. In de loop der jaren heeft hij rond de 35 albums uitgebracht.
Ad brengt voor zijn optreden bij De Speelplaats Kersten de Ligny mee en daarnaast ook nog een andere muzikant.
Mede mogelijk gemaakt door Get Together Tegelen.

Donderdag 22 mei 2025

Jodymoon (NED)
“Extase, melodie en passie”
Jodymoon werd in 2006 opgericht door zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets. De twee wonnen in 2008 met hun mix van folk, pop en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Er is een soort van magie als Digna en Johan samen op het podium hun songs spelen! We verheugen ons op een bijzonder optreden, deze keer is de Harmoniezaal (eerder twee keer Jochumhof) het podium van dit succesvolle duo, Jodymoon.

Entree: € 14.00
Reserveren is verplicht via f.schatorje@hetnet.nl