Vreeswijk & De Andersons

Vreeswijk & De Andersons

Vreeswijk & De Andersons

Wanneer

18 oktober 2012    
00:00

Cornelis Vreeswijk (liedkunstenaar), is de Nederlander die in Zweden een fenomeen werd; geroemd om zijn markante stemgeluid en prachtige liedteksten. Brutaal en maatschappijkritisch, maar ook een romanticus en poëet.

Anna Ågren, die het vrouwelijke deel van de Andersons representeert, groeide op met een Zweedse vader en een Nederlandse moeder en daarmee ook met het repertoire van Cornelis Vreeswijk. Nu, 25 jaar na zijn dood, maken de Andersons een reis van IJmuiden naar Zweden, langs de blues, de samba, de ballades en Zweedse tradities. Met één been in Nederland en één been in Zweden nemen zij als nieuwe generatie het repertoire van Cornelis Vreeswijk op sleeptouw. Met hun eigen geluid, humor en poëzie brengen de Andersons bekend én onbekend werk met nieuwe vertalingen en arrangementen. Van de Nudistenpolka tot de Hopeloos blues, en… hoe ging het eigenlijk verder met de nozem en de non?

Een kleine selectie uit de lovende kritieken over voorgaande voorstellingen: “Hartveroverend! Jonge mensen met een bonk talent.”… “Het is echt mogelijk, de combinatie van tintelende teksten, vloeiend vleugelspel en zinderende zang” … “Multi- kunstenaars die naast een geweldige stem ook over komische talenten blijken te beschikken.”