Tip Jar (Ned)

Tip Jar (Ned)

Tip Jar (Ned)

Wanneer

8 december 2022    
00:00

Waar

Harmoniezaal Tegelen
Posthuisstraat 30, Tegelen, Limburg, 5931 EN

”Top Americana uit het Hart van Nederland!”

Iedere startende band begint in kleine zalen. Spelend voor fooi en – als je geluk hebt – een biertje en hapje op kosten van de eigenaar, dromend van grote zalen en succes.
De band Tip Jar refereert met de naam aan die fooienpot! Toch verdienen Bart de Win, Arianne Knegt en Harry Hendriks (o.a. Gerard van Maasakkers) meer bekendheid en succes. Ze zijn wellicht de beste americana-act van Nederland.
Zijn ervaringen aan het conservatorium maken dat pianist en zanger Bart de Win in veel genres thuis is. Van folk en wereldmuziek tot jazz. Arianne Knegt is enige tijd de leadzangeres van de country- en rockabillyband Marylou & The Good Old Boys. Ze neemt samen met Bart enkele duetten op voor zijn soloalbums, waar ze ontdekken dat hun stemmen erg goed samengaan. Ze besluiten een americana duo te vormen om die harmonieën verder te ontwikkelen. Tip Jar is geboren.
Harry bespeelt diverse instrumenten, gitaar, ukelele en banjo die in de loop der tijd essentieel geworden zijn voor het Tip Jar geluid.
Sinds 2014 heeft de groep ieder jaar een album afgeleverd, waarbij de kwaliteit van zowel de teksten als de muziek voortdurend toenam. Inmiddels hebben ze 5 albums uitgebracht en wordt er weer gewerkt aan nieuw repertoir. In 2021 bracht Tip Jar “One Lifetime” , hun meest recente album uit, met wederom zeer positieve recensies.
Tip Jar nu op het podium bij De Speelplaats……en zorg dat de fooienpot vol komt!

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=pJK27CAstxw
https://www.youtube.com/watch?v=FW66tNQa6AYv