The Jigantics (England)

The Jigantics (England)

The Jigantics (England)

Wanneer

30 oktober 2014    
00:00

“Blew the socks of the audience”

Op donderdag 30 oktober speelt in de Jochum Hof op Steyl de Engelse rootsformatie The Jigantics. The Jigantics is een vijfkoppige formatie, waarvan de kern ook in Colvin Quarmby speelt. Colvin Quarmby verzorgde op 30 januari jl. een wervelend optreden bij De Speelplaats.

The Jigantics bestaat uit: Mark Cole (squeeze boxes, mandola, harp and vocals), Rick Edwards (guitars, banjo, vocals), Marion Fleetwood (fiddle, guitar, mandolin, vocals), Lyndon Webb (bass, vocals, mandolin, guitar) en Martin Fitzgibbon (drums, vocals).

Met hun debuutalbum ‘Daisy Roots’ hebben ze momenteel veel succes op de diverse festivals en podia. Het album wordt internationaal – en op verschillende radiostations gepresenteerd. Een breed scala aan instrumenten zorgt voor gevarieerde songs.

De chemie in de band is aanstekelijk. Op het podium laten ze het publiek lachen, huilen, swingen en genieten – en soms zelfs tegelijkertijd.

Steve Sheldon van het tijdschrift  ‘Folk Icons’ beschreef een optreden als volgt:“The Jigantics played a fabulous blend of blues, rock, folk and americana that blew the socks off our audience”.