No Blues (NL)

No Blues (NL)

No Blues (NL)

Wanneer

26 januari 2017    
00:00

Arabicana, een broeierige mix van Oriëntaalse roots en americana

Wie het woord ‘arabicana’ opzoekt, belandt bij de gelijknamige muziekstijl en de uitvinder ervan: NO blues. Zelfs na tien jaar is de band met zijn broeierige mix van Oriëntaalse roots en americana nog steeds uniek in de wereld. In deze show spelen ze nummers van hun nieuwste album ‘Oh Yeah Habibi’.

Op het album ‘Oh Yeah Habibi’ slaat NO blues een brug tussen oost en west, en vloeien Maas, Jordaan, Nijl, Rijn en Mississippi samen tot één meanderende muziekdelta. Ondanks het tienjarig bestaan van de band bezit het nieuwe album ‘Oh Yeah Habibi’ de directheid van een debuutplaat. Anders dan op de vorige vijf albums kiest NO blues er nu ook voor om in te haken op de actualiteit. Zo refereren nummers als ‘Exodus’ en ‘The World Keeps On Turning’ aan het vluchtelingenprobleem, en ‘Two Trains’ en ‘Gods Move’ aan religieuze thema’s. Bassist Anne-Maarten van Heuvelen zegt in een interview met De Stentor: “We waren muzikaal gezien al een politiek statement, maar willen dat nu ook tekstueel opvolgen. We zijn nooit een politieke band geweest, maar zijn ook geen wegkijkers.”

Op ‘Oh Yeah Habibi’ tackelt NO blues de actualiteit en blijft tegelijkertijd de onvolprezen arabicana van het tienjarig topteam centraal staan. In twaalf tracks overstijgt de band zichzelf op dit nieuwe album in een muzikale omhelzing van oost en west.

Site:

www.noblues.nl

Clip: