Nadine Nix Trio

Nadine Nix Trio

Nadine Nix Trio

Wanneer

5 maart 2015    
00:00

Een werelds concert op Steyl

Het cultuurpodium presenteert op donderdag 5 maart 2015 een extra concert in bijzondere ambiance van het nieuwe wereldpaviljoen, dat de sfeer uitademt van Zuid-Amerika. Voor De Speelpaats een uitdaging om er een ‘werelds’ concert te organiseren; muziek en omgeving lenen zich namelijk uitstekend voor een muzikaal avontuur.

Jazzzangeres, componiste en multi-instrumentaliste Nadine Nix reikt met haar muziek uit naar de wereld, waarbij denkbeeldige universums worden gecreeërd. Moeiteloos wisselt ze tussen jazz, Zuid-Amerikaanse cumbia’s en salsamuziek.

In 2007 startte Nadine haar eigen band Nadine Nix’ Asempa. Sindsdien toeren ze door Nederland, Duitsland en België. ‘Asempa’ is een Ghanees woord, dat ‘boodschap’ betekent. Het trio demonstreert een gevarieerde mix van verschillende culturen in verschillende talen, waar jazz, pop en folk elkaar ontmoeten. Dit alles mondt uit in opwindende wereldmuziek, waarmee Nadine haar publiek een diversiteit aan emoties laat ervaren. Nadine wordt ondersteund door topmusici: de uit Belfeld afkomstige Frank Peeters op gitaar en Ron van Stratum op drums.

Als lead- en achtergrondzangeres maakte Nadine deel uit van verschillende projecten, waaronder de ‘Tribute to Joe Zawinul’ en ‘Bord du Nord’. Verder deelde ze het podium met o.a. Bobby McFerrin.