Martin Harley (GB) UITVERKOCHT

Martin Harley (GB) UITVERKOCHT

Martin Harley (GB) UITVERKOCHT

Wanneer

12 maart 2020    
00:00

Waar

Harmoniezaal Tegelen
Posthuisstraat 30, Tegelen, Limburg, 5931 EN

“van zwierige instrumentals naar poëtische americana en blues”

Martin Harley maakt prachtige liedjes die geworteld lijken in de Mississippi delta. De Engelse roots- en bluesgitarist is bewapend met een bijzonder instrument. Martin Harley wordt geprezen om zijn gitaarspel op een unieke 100 jaar oude Weissenborn, een akoestische lapsteelgitaar uit Hawaii. Zijn muziek vertelt de verhalen van een muzikant die een groot deel van zijn leven onderweg heeft doorgebracht. Na een van zijn vele reizen heeft Martin Harley zelfs een Guinness Book of World Records record in handen: In de Himalaya speelde hij de ‘hoogste show ooit’ op 6.000 meter.

Hij heeft zeven krachtige cd’s op zijn naam staan en wordt geroemd door velen. Op zijn meest recente album ‘Static in the Wires’ spelen dan ook grote namen mee.

Op het album staan elf nieuwe songs, allemaal van de hand van Martin Harley die imponeert met zijn superb gitaarspel dat doet denken aan Ry Cooder en Taj Mahal. Of het nu een ‘gewone’ gitaar, dobro of Weissenborn is: geef de man een klankkast met snaren en hij tovert er de wonderlijkste klanken uit. Martin is niet alleen een begenadigde gitarist, maar ook een zanger met inlevingsvermogen.

Americana, blues en roots van hoog niveau.

https://www.martinharley.com/