Maondaagmorgezon (Arno Adams e.a.)

Maondaagmorgezon (Arno Adams e.a.)

Maondaagmorgezon (Arno Adams e.a.)

Wanneer

7 november 2013    
00:00

Donderdag 7 november organiseert Cultuurpodium De Speelplaats een optreden met Arno Adams, een van Limburgs grootste podiumpersoonlijkheden. Dit optreden is bij Jochum Hof in Steijl. Arno Adams wordt begeleid door Mike Roelofs (piano) en Jo Didderen (contrabas).

Een tijd lang is het stil geweest rondom deze eigenzinnige muzikant. Enkele serieuze gezondheidsperikelen hielden hem van het podium en overleven werd belangrijker dan muziek. Na een lange periode dokteren is de rust en het evenwicht terug gekeerd en heeft hij de draad weer opgepakt. Arno lijkt puurder dan ooit en hij bewees dat onlangs met enkele indrukwekkende optredens in de regio. Gedragen door een begeleiding van slechts piano en contrabas staat Adams – ditmaal zonder gitaar – op het podium, zijn tien vingers vrij om om elke ervan een deel van het publiek te winden.

Adams weet zijn publiek nog steeds onder te dompelen in sterke observaties over zijn geboortestreek, over de Maas als levensader in zijn leven en over gevoelens van spijt en verlangens. Adams legt deze verhalen op originele toon en indringend wijze voor aan zijn publiek; in de vorm van songs die beklijven.

Hoe donker zijn waarneming van de wereld ook kan zijn, tijdens een live concert wordt er nog steeds gelachen met Adams. Daarin doet hij niet moeilijk, net zo min als dat hij concessies doet. Arno blijft zijn stijl trouw en dat siert hem én onderscheidt hem… en dat maakt hem bijzonder. Zijn nieuwe cd “Moandaagmorgezon”staat centraal tijdens dit optreden.

Klik op de link voor een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=urRgHlfreUU