Manito & Mónica Coronado (Esp)

Manito & Mónica Coronado (Esp)

Manito & Mónica Coronado (Esp)

Wanneer

22 maart 2018    
00:00

Puur vol overtuiging met emotie

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika.

Mónica en Manito blijkt een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en latin zijn haar inspiratiebronnen.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Site: https://www.monicacoronado.com/

Clips: https://www.youtube.com/watch?v=iPaf8EuKcBE