Iain Matthews & Egbert Derix

Iain Matthews & Egbert Derix

Iain Matthews & Egbert Derix

Wanneer

17 april 2014    
00:00

Op donderdag 17 april opent Cultuurpodium De Speelplaats de deuren voor een bijzonder duo: Iain Matthews & Egbert Derix. In deze regio hebben ze bijna geen introductie meer nodig. Iain Matthews, de vroegere frontman van o.a. Fairport Convention, Iain Matthews Southern Comfort (o.a. Woodstock) en Plainsong. Hij weet met zijn zuivere, ingetogen stem veel bewonderaars te raken. Recentelijk nam hij – volgens eigen zeggen – zijn laatste soloalbum op: ‘The Art of Obscurity’.

De carrière van pianist Egbert Derix bestrijkt een kortere periode, maar begint vooral door de prestaties van zijn Searing Quartet en samenwerking met o.a. saxofonist John Helliwell (Supertramp), Fish en Steve Hogarth (Marillion), jazztrompettist Eric Vloeimans, Fay Lovsky en nu ook Iain Matthews, indrukwekkend te worden. Derix won in 2012 – samen met Gerard van Maasakkers – de Annie M.G. Schmidt Prijs voor hun lied ‘Zomaar onverwacht’.

Matthews & Derix werden in 2012 bij Universal uitgenodigd om hun nieuwe songs te laten horen. Het oordeel van Universal was kort en krachtig: “We love good music, and if you love good music you just HAVE to release this!”; de deal was een feit.
Met dit album ‘In the Now’ voegen ze opnieuw een parel toe aan hun imponerende loopbaan.

Ook eerdere albums van Iain en Egbert bleven niet onopgemerkt. Hun album ‘Joy Mining’ was na een tv-optreden bij ‘Vrije Geluiden’ (VPRO) binnen een week uitverkocht.