Harold K (NL) op de Steylerdag bij de Kloosterbrouwerij

Harold K (NL) op de Steylerdag bij de Kloosterbrouwerij

Harold K (NL) op de Steylerdag bij de Kloosterbrouwerij

Wanneer

3 september 2023    
11:00 - 16:00

Waar

Kloosterbrouwerij
St Michaëlstraat 4a en 4b vóór de kruidentuin bij het proeflokaal van de brouwerij , Steyl, Limburg

Harold K kun je kennen van zijn fraaie lied Heppeneert dat inmiddels een vaste waarde is in de Limburgse 100 van L1. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid.
Als verteller pur sang brengt hij zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie.

Harold K groeide op als Harold Konickx in Susteren ‘de groene taille’ of zoals hij zelf liever zegt: het noordelijkste puntje van Zuid-Limburg. En hoewel hij in Gelderland aan de Lek woont, wil zijn zachte G maar niet slijten. Harolds songs zijn geworteld in de (Limburgse) troubadourstraditie én klinken tegelijkertijd fris en hedendaags. Ze hebben onmiskenbaar schwung.

Zijn muzikale helden zijn Paul Simon, Herman Veugelers en Spinvis en door zijn werk met studenten design raakte hij onlangs verslingerd aan Nederlandstalige hip hop. Ter geruststelling: het rappen is vooralsnog slechts een hobby.

Harold K, dat is: De grote liefde voor het kleine leven. Verhalende liedjes in Zösters plat & Nederlands. Indie, roots en folk. Finalist van Mooie Noten 2017. Winnaar van de Jo Erens Prijs 2018. Columnist zoekend naar een platform. April 2024 verschijnt zijn nieuwe EP onder de naam ’t ES.

Natuurlijk is het optreden gratis, maar een “Tip Jar” is altijd welkom!

 

Site: https://www.haroldk.nl/