Guy Verlinde & The Artisans of Solace (Be)

Guy Verlinde & The Artisans of Solace (Be)

Guy Verlinde & The Artisans of Solace (Be)

Wanneer

2 juni 2022    
00:00

“verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen”

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij het affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … In de afgelopen jaren toerde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace is een schare topmuzikanten waarmee Verlinde in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” de backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

MUZIKANTEN
– Guy Verlinde: zang & gitaar
– Benoit Maddens: drums & percussie
– Karl Zosel: bas
– Tom Eylenbosch: piano & banjo
– Olivier Vander Bauwede: harmonica & gitaar

– The unsung: https://www.youtube.com/watch?v=Uc7XsGzVCWA
– The Way You Are: https://www.youtube.com/watch?v=2-ZH3jaZ3_Q
– Keppe ‘K Zien Ier Voe Joen: https://www.youtube.com/watch?v=Vso42L2OktY