Eugene Ruffolo voor bijzonder Concert in Venlo

Eugene Ruffolo voor bijzonder Concert in Venlo

Eugene Ruffolo voor bijzonder Concert in Venlo

Wanneer

6 mei 2018    
00:00

Waar

Harmoniezaal Tegelen
Posthuisstraat 30, Tegelen, Limburg, 5931 EN

“de passie voor muziek en de geur van Italië”

Op zondagmiddag 6 mei a.s. geeft Eugene Ruffolo een bijzonder concert in het Italiaans Restaurant Lanterna in Venlo in samenwerking met Cultuurpodium De Speelplaats. Ruffolo presenteert zijn Italiaanse kookboek en brengt zijn Italiaanse songs ten gehore. Dit luisterconcert vindt plaats in de intieme ambiance van Lanterna.

Zijn onlangs verschenen boek ‘Canto per Mangiare’ : “Songs and stories from an Italian kitchen” is het literaire verlengstuk van Ruffolo’s gelijknamige Italiaanstalige CD. Het boek slaat een brug tussen de Italiaanse eetcultuur en muziek maken en is het artistieke hoogtepunt van deze uit New York City afkomstige singer-songwriter.

“Het was een lang gekoesterde wens om mijn favoriete Italiaanse liedjes op te nemen” zegt Ruffulo. “Sommige zijn geliefde Napolitaanse volksliederen, andere zijn originals uit de jaren zestig en zeventig. Ik heb er natuurlijk ook een paar zelf geschreven”, vervolgt hij. Ruffolo nam een aantal liedjes op tijdens zijn rondreizen door Italië, waar zijn roots liggen. Onderweg ontmoette de singer-songwriter een aantal zeer vakbekwame muzikanten, die met hem de muzikale details orkestraal konden verbinden. “Canto per Mangiare” is een erg fraai document. Boek en plaat stralen een zekere rust uit die je van een singer-songwriter van dit kaliber mag verwachten.

Ná het concert is het mogelijk om een Italiaans gerecht uit dit fraaie kookboek te bestellen en te nuttigen bij “Lanterna”, naast de smakelijke keuzes uit de reguliere menukaart.

Reserveren voor het eten via Lanterna: 077 351 0396.

Adres: Heilige Geeststraat 26, 5911 JA Venlo

Let erop dat u voor het eten bij Lanterna en het concert apart moet reserveren.