Eugene Ruffolo (USA), BJ Baartmans (Ned), Bart De Win (Ned)

Eugene Ruffolo (USA), BJ Baartmans (Ned), Bart De Win (Ned)

Eugene Ruffolo (USA), BJ Baartmans (Ned), Bart De Win (Ned)

Wanneer

24 oktober 2013    
00:00

Singer-songwritercarrousel:

Eugene Ruffolo (USA),
BJ Baartmans (Ned),
Bart De Win (Ned)

Op donderdag 24 oktober a.s. start cultuurpodium De Speelplaats het nieuwe seizoen. Opnieuw een zestal optredens met verschillende muziekstijlen op verrassende locaties. De start is veelbelovend met een unieke combinatie van drie gewaardeerde singer-songwriters die samen een muzikale carrousel zullen vormen. Het podium voor deze avond is het Jochum Hof in Steyl.

Eugene Ruffolo nam al zeven studioalbums op en wordt in de V.S. enorm gewaardeerd voor zijn zangstem en songwritertalent. Hij won diverse awards en wordt voor zijn vocalen vaak gevraagd om bijdragen te leveren aan studio-opnames of optredens. Zo werkte hij o.a. samen met Lori Lieberman, Mary Chapin Carpenter, Cheryl Wheeler en Kenny Loggins. Hij was te gast in belangrijke tv-shows, waaronder “The David Letterman Show”.

In het Jochum Hof treft hij BartJan Baartmans met wie hij eerder samenwerkte. BartJan Baartmans is hier geen onbekende. Een muzikale duizendpoot, die naast zijn muzikantenbestaan ook een geroemd producer en sideman is (o.a. voor Frans Pollux en JW Roy). Al ruim tien producties heeft hij op zijn naam staan. Producties die bestaan uit Nederlands- en Engelstalige tracks. BJ Baartmans zingt, speelt, schrijft en produceert om zijn eigen verhaal te vertellen en dat van anderen uit te dragen. Dit doet hij in woorden en klanken, op planken en op geluidsdragers.

Met Bart De Win hebben we een andere duizendpoot te gast in De Speelplaats. In zijn dagelijkse leven is hij hoofdvakdocent op het Conservatorium in Utrecht, maar op het podium laat hij een man met vele gezichten zien. Bart de Win verkent de grenzen tussen folk, countryrock, jazz, gospel en blues. Zijn muziek wordt vaak vergeleken met die van Randy Newman en Tom Waits. Zijn muzikale weg verloopt via blue highways naar small town bars en honky tonks.

De drie artiesten treden gezamenlijk op met ruime aandacht voor ieders individuele repertoire.

Klik op de link voor een impressie:

http://www.youtube.com/watch?v=i6cEJP8Oek8 (Eugene Ruffolo)

http://www.youtube.com/watch?v=AGwPLJtryGo (BartJan Baartmans en Bart De Win)