BJ Baartmans (Ned) UITVERKOCHT

BJ Baartmans (Ned) UITVERKOCHT

BJ Baartmans (Ned) UITVERKOCHT

Wanneer

17 september 2020    
00:00

Waar

Harmoniezaal Tegelen
Posthuisstraat 30, Tegelen, Limburg, 5931 EN

De Speelplaats zet BJ Baartmans in de schijnwerper!
Op donderdag 17 september geeft Bart Jan Baartmans een solo concert bij de Speelplaats in de locatie Jochum Hof te Steyl. Claude Bourbon die oorspronkelijk geboekt stond kan ivm de corona maatregelen niet in Nederland optreden.
BJ Baartmans is geboren in 1965. Hij schrijft al vanaf zijn tienertijd liedjes, aanvankelijk vooral voor de bands waarin hij als gitarist een plek vond. Zowel in het Engels als in het Nederlands. Pas rond zijn dertigste levensjaar is hij ze zelf gaan vertolken. BJ Baartmans legt als tekstdichter een breed scala aan onderwerpen voor in eigentijdse folk-, blues- en popsongs, waarin hij maar weinig uit de weg gaat. Grote levensvragen en kleine bespiegelingen gaan hand in hand. Hersenspinsels gevoed door verwondering, avontuur, heimwee, onrust, twijfels, wroeging, liefdesperikelen, vriendschap, politiek, de kroeg, de centen, ‘t huis of ‘t weer… Verteld vanuit het perspectief van een vijfenvijftig jarige rasmuzikant/liedschrijver maar evenzeer leeftijdsloos in z’n urgentie en gevoelsmatige herkenbaarheid. Niet gespeend van de nodige zelfrelativering en een subtiel gevoel voor humor.
BJ zet zijn publiek een spiegel voor, maar geeft het tegelijkertijd ook een prettige ontsnapping aan alledaagse beslommeringen. Hij maakt er muziek van.
BJ is een alleskunner, hij produceert, begeleidt en treedt solo op. Muzikanten zien in hem een virtuoze begeleider, met Iain Matthews, in projecten met Frans Pollux, Jack Poels en sessiewerk met oa Carter Sampson, Levi Parham en Oh Susanna. Tevens werkt hij als producer/muzikant aan albums van o.a. Hidden Agenda Deluxe met Carter Sampson (roots), Flight of The Ant (jazz), Dirk Wim In ‘t Hof (NL pop), Etan Huijs (rootspop), Jeff Finlin (americana) en David Corley (rootsrock).
Kortom veel creativiteit, passie, verhalen en muzikaliteit te genieten bij De Speelplaats met BJ Baartmans. Door de Covid maatregelen wordt het een intiem concert in een kleine setting. Dus reserveer snel!