Ad Vanderveen trio

Ad Vanderveen trio

Ad Vanderveen trio

Wanneer

30 mei 2013    
00:00

Op donderdag 30 mei 2013 zal de Nederlandse singer/songwriter Ad Vanderveen optreden bij Cultuurpodium De Speelplaats. Ad Vanderveen is een songwriter met Canadese roots, maar al vele jaren een gevestigde naam in het Europese singer-songwritercircuit.

Reeds in de jaren ’80 was Ad Vanderveen actief in de muziekscene in Nederland. Na het uiteenvallen van de rootsrockband Personnel (een muzikaal schip met twee kapiteins; naast Ad was namelijk ook Philip Kroonenberg gezichtsbepalend in die formatie) startte Ad een solo-carrière. In 1984 debuteerde hij met een album met daarop liedjes die hij speciaal schreef voor het toenmalige Avro-radioprogramma Rock City. Op ruim twintig albums die in de jaren daarna verschenen wist Ad zich steeds te omringen door een keur aan nationale- en internationale artiesten. Naast zijn solocarrière vond hij ook tijd voor samenwerkingsprojecten met Eliza Gilkyson en Iain Matthews.

In een Oor-recensie van het overwegend akoestische album Sooner Or Later (1984) werd Vanderveen geplaatst in een rijtje met de gevestigde singer-songwriters als Bob Dylan, Neil Young, Jim Croce en James Taylor. Ook vandaag de dag is dat rijtje nog steeds passend. Maar waar het rijtje indertijd vooral diende om aan de hand van gevestigde namen de muziek van Ad Vanderveen te duiden, verdient hij hierin nu een zelfstandige positie. Zijn meest recente album ‘Driven By A Dream’ krijgt uitstekende recensies en is volgens vele critici het beste van hem tot nu toe!

Ad Vanderveen speelt deze avond in een trio bezetting met oa zangeres en levenspartner Kirsten de Ligny. Op deze luisteravond kun je genieten van een boeiend verteller, zanger en performer in de sfeervolle ambiance van Jochum Hof.

Klik op de bijgaande link voor een impressie:

Ad Vanderveen