Van Gelder

Wanneer

19 mei 2016    
00:00

Op de speelplaats mét De Speelplaats

Cultuurpodium de Speelplaats presenteert rondom het 100 jarig bestaan van de St. Jozefschool in Tegelen op de speelplaats van deze school een luisterconcert. Een lang gekoesterde wens van de organisatie, die op donderdagavond 19 mei a.s. in vervulling gaat.

Leadzanger Ron Dings heeft zijn basisschooljaren op deze school doorgebracht en zal zich met zijn bandleden presenteren in een andere omgeving dan op hun vertrouwde ‘Boetegewoene Boetezitting’. Op de speelplaats zal Van Gelder haar gevoelige luisterkant laten zien en horen.

De Limburgse dialectband Van Gelder speelt pop en rock in het dialect. Van Gelder is in Venlo opgericht, in de zomer van 2009. Het eerste wapenfeit van de band verschijnt in 2010 met een dialectversie van het nummer I’ve Got A Feeling van The Black Eyed Peas. Deze versie wordt in dat jaar gebruikt ter promotie van de Venloop. In het voorjaar en zomer van datzelfde jaar neemt Van Gelder de eerste cd Enigma op en brengt hiervan de single ‘Vergaef mich’ uit. De grote kennismaking met het publiek volgt later tijdens de ‘Nach van ‘t Limburgse Leed’. Vanaf 2011 speelt de band in de huidige formatie en is vooral succesvol in het vasteloaves- en dialectpopcircuit.

In dit akoestische luisterconcert laten ze hun ingetogen kant horen. Beleef een luisterconcert in een bijzondere ambiance op een unieke plek.