Hommage Leonard Cohen

Wanneer

27 december 2012    
00:00

De hele avond wordt in de “vibe van Leonard Cohen” gemusiceerd door diverse Limburgse muzikanten, zoals Bert van den Bergh, Ivo Rosbeek, Paul de Loo en Ron Buitenhuis. Eigen interpretaties van een songwriter die op zijn 78e levensjaar nog steeds volle zalen trekt. In 2012 bracht hij zijn dertiende studioalbum “Old Ideas” uit. Zijn vroege nummers zoals ‘Suzanne’ en ‘Hallelujah’ zijn uiteraard het meest bekend en inspireerden veel andere muzikanten.

De band van Bert van den Bergh (’T Verlange) verzorgt de muzikale begeleiding. Het album ‘Songs of Love and Hate’ uit 1970 was voor Bert een belangrijke inspiratiebron. Zijn met milde stem en licht van toon gezongen luisterliedjes gaan vaak over de liefde. De begeleiding is bescheiden: gitaar en/of piano, soms een accordeon, keyboard of wat drums en een bas. Dit alles bepaalt de behaaglijke sfeer, die bij momenten gloedvol is, geheel in lijn met het muzikale wezen en gevoel van ‘Leonard Cohen.

Paul de Loo was al vroeg een fervent liefhebber van Leonard Cohen’s muziek. Hij zal samen met Ivo Rosbeek een verstilde presentatie geven van de songs van deze legendarische bard. Naast beide heren betreedt ook Ron Buitenhuis het podium. Deze Roermondse singer-songwriter heeft al jaren vertolkingen van Cohen songs in zijn repertoire. Kortom: Cohen leeft in de provincie!

Locatie Leonard Cohen Tribute