A Song Journey: Part Two “Sit Back and Enjoy The Ride”

Wanneer

28 november 2013    
00:00

In 2011 waren Abel de Lange, Jan Donkers en Edo Donkers met de eerste editie van “A Song Journey” te gast bij De Speelplaats. De theatertour die erop volgde werd een doorslaand succes. Op donderdag 28 november vindt de tweede editie plaats bij het Jochum Hof in Steyl.

Vier gelouterde muziekliefhebbers presenteren met A Song Journey opnieuw een reis door de Verenigde Staten in verhalen, beelden en muziek. Het kwartet bestaat uit: schrijver, journalist, VPRO-radioman Jan Donkers, singer-songwriter Edo Donkers, duizendpoot Louis Ter Burgh en zanger-gitarist Abel de Lange.

Edo Donkers bracht enkele albums uit met eigen gevoelige singer/songwriter tracks. Abel de Lange speelt Swamp bij de ‘Bayou Mosquitos” en bespeelt bijna ieder snaarinstrument. Het drietal wordt muzikaal en technisch ondersteund door Louis Ter Burgh.

Jan Donkers is al bijna een halve eeuw een begrip voor Amerika-minnend Nederland. Door zijn toegewijde radiopresentatie voor de VPRO, literatuur en werk voor de landelijke pers is Jan Donkers uitgegroeid tot ‘Wandelende encyclopedie over Amerika’. Hij gaf les aan de universiteiten van Austin, Texas en het Californische Berkeley.
Stap met hun in de Greyhoundbus voor een tocht door het uitgestrekte landschap van de Verenigde Staten waar niets is als het lijkt en luister naar de songs van de grote troubadours en bluesmannen. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly, van Dolly Parton via Woody Guthrie

naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetstappen traden. Van New York naar the ‘Garden of Eden’ Californië. Over de ‘Interstate Highways’, maar ook via

‘Dirt Roads’ en landweggetjes op weg naar de best bewaarde geheimen van het Amerikaanse lied. “So sit back and enjoy the ride”

Klik op de link voor een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=3OM4G9oofnM