Cultuur
podium
De Speel
Plaats

22 maart 2018

Manito & Mónica Coronado (Esp)

Manito & Mónica Coronado (Esp)
 

Promotie video 

Puur vol overtuiging met emotie

 

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsyflamenco gitarist  Manito  een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika.

Mónica en Manito blijkt een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica  voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een live optreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado begeleidt  zichzelf op gitaar.  Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en latin zijn haar inspiratiebronnen.

Manito bespeelt de  Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn vurige spel is  intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Site: https://www.monicacoronado.com/

Clips: https://www.youtube.com/watch?v=iPaf8EuKcBE

 
Entree: €12
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a 5935 BL Steyl
Voorverkoop: Reserveren via [email protected] of 077-3735338